awnings and windows of a restaurant
CURTAINS

Tende i montaža – uređenje eksterijera

Najpoznatije klasične vrste tendi su ravne, vertikalne, kupolaste i horizontalne tende. Nekada rezervirane isključivo za male obrte i radnje, danas su tende široko dostupne i neizostavan su dio svakoga doma. Glavni razlog postavljanja tendi uglavnom je zaštita od sunca, ali u ponudi se nalaze i tende kojima je svrha i zaštita od kiše ili hladnijih vremenskih uvjeta (bočno zatvaranje; popularno na vanjskim terasama ugostiteljskih objekata).

Vrlo je važno odabrati pravu tendu koja će se uklapati u Vaš eksterijer. Najbolje je da se obratite stručnjaku koji će Vam u skladu s pravilima uređenja eksterijera pomoći pri odabiru prave tende. Obratite pozornost da dobijete potpunu uslugu koja će uključivati montažu tende kako bi se izbjegle moguće greške.

awnings and windows of a restaurant
Photo by Aysegul Alp on Pexels.com

RUČNI I MEHANIČKI MEHANIZAM OTVARANJA

Osim svoje praktične svrhe, tende danas imaju i estetsku ulogu pa je tako dostupna široka paleta boja i uzoraka na kvalitetnim platnima. Pritom valja razmišljati i o praktičnosti iste pa ćemo prilikom kupnje tende razmisliti želimo li tendu s mehanizmom na ručno otvaranje/zatvaranje ili tendu s mehaničkim mehanizmom. Današnji mehanizmi nude i mogućnost senzornog zatvaranja te ćete uz nešto veće ulaganje imati tendu koja reagira na vjetar ili kišu pa će se sama otvoriti ili zatvoriti prilikom promjene vremenskih uvjeta.
Također, postoje jednostavne tende koje ne zahtijevaju nikakvo upravljanje već su one fiksirane prilikom montaže, a najpoznatije su one na parkiralištima automobila.

pink flowers next to a window
Photo by Anastasia Shuraeva on Pexels.com

JEDNOSTAVNE TENDE

U kategoriju jednostavnih tendi spadaju jedra, pergole i tende za gazeba, baldahini (iznimno popularno kod vanjskih stolova za masažu u kampovima ili vanjskih dnevnih boravaka) i razna pokrivala za parkirališta.
Naša najpopularnija jednostavna tenda su jedra. Jedra smo postavljali na nebrojenim privatnim parkiralištima, terasama ugostiteljskih objekata i kampovima. Zahvaljujući atraktivnim i kvalitetnim materijalima te iskustvu naših dizajnera i montažera, iz naše proizvodnje izlaze prekrasni funkcionalni komadi.
Glavna karakteristika jedra je da su ona trokutasta te se montiraju pomoću alki ušivenih u rubove tkanine. Jedro treba dobro postaviti u prostoru kako bi ono osim praktične namjene ispunilo i estetsku svrhu.

terrace with fireplace in city
Photo by Nasim Didar on Pexels.com

MONTAŽA TENDI

Montažu možete obaviti i sami, uz alate (metar, olovka, bušilica, boreri itd.) i spretne ruke. Ali za savršeni konačan dojam, preporučamo našu uslugu montaže. Na sve naše proizvode dajemo dvije godine garancije, a montaža je uključena u cijenu proizvoda.
Montaža se sastoji od četiri, naizgled, jednostavna koraka:

  1. Mjerenje,
  2. Izrada tende,
  3. Postavljanje profila/nosača,
  4. Postavljanje tendi.
construction worker holding on a purlin
Photo by Los Muertos Crew on Pexels.com

Osim usluga montaže i izrade tendi, vršimo i usluge zamjene platna na već postojećim konstrukcijama. Ako niste sigurni kakva tenda bi najbolje odgovarala Vašem eksterijeru, slobodno se obratite našim stručnjacima koji će za Vas pronaći najbolje rješenje.

Tihana

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish (UK)
Select your currency
EUR Euro